GROEPEN

In welke groep kan ik als danser terecht?

HEDENDAAGSE DANS


Hedendaagse dans is een dansstijl gebaseerd op klassieke ballettechnieken, modern jazz en modern dance.Prédans: 3-5 j


De kleuters maken op verschillende manieren kennis met dans. Spelend leren luisteren naar en bewegen op de muziek staat centraal. De lesgever gaat op een speelse en enthousiaste manier te werk zodat de kinderen leuke lessen beleven. Ritmiek, expressie, het eigen lichaam... het zijn één voor één elementen die de kinderen ontdekken tijdens deze lessen.

Hedendaagse dans kids: 6 en 7j


Na de Prédans kunnen kinderen van 6j en 7j kiezen voor hedendaagse dans Kids. Het volgen van Prédans is echter geen voorwaarde om bij deze groep aan te sluiten.Spelend leren luisteren naar en bewegen op de muziek staat ook hier centraal. De lesgever gaat op een speelse en enthousiaste manier te werk zodat de kinderen leuke lessen beleven. Ritmiek, expressie, het eigen lichaam... het zijn één voor één elementen die de kinderen ontdekken tijdens deze lessen.  De Kids maken bovendien kennis met de basisbewegingen  waarbij de docent heel veel aandacht schenkt aan een correcte houding en een juist lichaamsbesef. Deze bewegingen worden uiteindelijk samen gebracht in een zeer leuke choreografie.

Hedendaagse dans Junior: vanaf 8j &

Hedendaagse dans 1: vanaf 10j


Vanaf de Juniors (8-13 jarigen) wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de technische vorming van het kind en de jongeren.

Specifieke aandacht wordt besteed aan lichaamsbesef,

ruimtegebruik, correcte houding, afwerking, expressie...

Zo komt men op het einde van de lessenreeks tot schitterende choreografieën, waarin de doorgemaakte ontwikkeling van het kind zeer duidelijk wordt.

De groep " Hedendaagse dans 1" is voor beginners van 12j-15j.

Hedendaagse dans 2: (vanaf 14j)


In deze lessen wordt er ook gewerkt  aan lichaamsbesef, ruimtegebruik, correcte houding, afwerking, expressie...Er wordt daarbij ook elke les gewerkt aan een choreografie.Hedendaagse dans vanaf 17 jaar  en volwassenen


Ben je gepassioneerd door dans? Wil je starten met dansen of jouw dansstijl nog beter onder de knie krijgen en jouw danstechnisch niveau nog hoger brengen? Volg dan deze les  Hedendaagse dans B/C voor jeugd en volwassenen met ervaring ( voor leden met ervaring) Geïnteresseerden zonder ervaring nemen best contact met Joëlle Defays (zie contact)
Urban


Voor iedereen vanaf 6j met of zonder ervaring.Tijdens deze les zal er tijdens het 1ste gedeelte gewerkt worden aan de basistechnieken van Urban en tijdens het 2de deel zal men werken aan een choreografie waarbij er gedifferentieerd zal worden tussen beginnelingen en leden met ervaring.

"Een dansdocent helpt zijn dansers zoeken naar het lied in hun hart, het ritme in hun voeten en een passie voor het leven." (onbekend)